Bio

“Met een stevige dieselmotor trekt de ‘band-machine’ het metaal door de modder.”

Herfst 2013 stappen gitarist/zanger Wouter Keuris en drummer Ciro Palma voor het eerst samen de oefenruimte in. Er is meteen een muzikale klik: de stevige ritmische grunge-rock van Wouter en Ciro’s door metal en funk beïnvloede drum-grooves sluiten naadloos op elkaar aan. Een paar avonden later is de oprichting van Mudguard een feit en begint het avontuur. Er volgt een spannende periode van schrijven, arrangeren, opnemen en try-outs met wisselende bezettingen. Eind 2014 sluiten bassist Jules Stoop en gitarist Bram Heijs zich aan. Deze mannen verrijken de sound met nog meer groove, metal en andere verrassingen: Mudguard klinkt eindelijk compleet. In het najaar van 2015 komt de eerste volwaardige EP uit: “Battles We Encounter” 

De mannen van Mudguard hebben een indrukwekkende en gevarieerde muzikale staat van dienst. “Het maakt niet uit dat de stukken in het rond vliegen als je weet waar je mee bezig bent.” Mudguard brengt rock als een rijpe whisky en groeft door je hoofd als een gracht door de stad: het resultaat is zo echt als de modder onder je schoenen. 

Helaas heeft Bram vanwege drukte de band moeten verlaten. We hebben een vervanger gevonden in Eric Reeuwijk. Eric heeft in het verleden velen podia betreden. Altijd met eigen werk en daarnaast gejammed met Waylon Bijkerk, Marcel Veenendaal en Candy Dulfer.
Na het uiteenvallen van zijn band “Far From Sober” is Eric, leadgitarist en composer in een muzikaal vacuum gevallen. Hier en daar in wat bands gespeeld, maar nooit de juiste klik gevonden.
Met zijn songwriting skills, ruime podium ervaring en honger naar echte mannenrock heeft Eric na een aantal misplaatste audities bij wat coverbands besloten om zelf weer te gaan ondernemen. Bij de aanvang van zijn zoektocht stuitte hij op de oproep van Mudguard.
Alsof het zo had moeten zijn was er snel contact gelegd en is alles in een stroomversnelling gegaan. Na 1 1/2 week deed Eric auditie. Zijn visie, muzikale capaciteit en voorkeur, zijn persoonlijkheid en humor sluiten naadloos aan bij Mudguard.
Eric staat aan de vooravond om met zijn groovende bluesrock geïnspireerde leads, Mudguard vanaf heden tot een hoger niveau te tillen. Zodra de set is ingestudeerd, wat nu al bijzonder vlot verloopt, zullen we samen met Eric aan nieuw werk gaan beginnen.
We zullen jullie snel live laten genieten van deze fijne aanvulling.

Mudguard speelt een mix van muziekstijlen waarin de invloed van Foo Fighters, Tool, Black Country Communion, Alterbridge, Pearl Jam en nog veel meer doorklinkt. Na het uitbrengen van de EP “Battles We Encounter”, heeft de band als doel het club- en festivalcircuit te bestormen. Het podium voelt voor de heren als een tweede thuis en het publiek is altijd uitgenodigd. Mudguard’s scheurende gitaren, brute strot, slepende baslijnen en dampende grooves hebben een heel simpele boodschap:
“Live your life! Maar wel in het zwart.” 

Mudguard is:
Vocals/Gitaar – Wouter Keuris
Gitaar – Eric Reeuwijk
Drums – Ciro Palma
Bass – Jules Stoop